Țigări, articole pirotehnice şi băuturi de contrabandă confiscate de poliţiştii suceveni în urma unor controale la diverse firme

Poliţiştii suceveni au continuat şi intensificat în acest week-end activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Poliția Județeană Suceava arată că dacă în perioada precedentă, controalele au fost desfăşurate cu preponderenţă în trafic pentru identificarea celor care transportă ţigări de contrabandă, în acest week-end poliţiştii au organizat controale la unităţile economice, vizaţi fiind cei care comercializează ilicit astfel de produse.

Astfel, au fost organizate controale la zeci de agenţi economici, fiind întocmite dosare penale şi confiscate peste 15.000 bucăţi ţigarete, aproape 4000 articole pirotehnice, dar şi băuturi alcoolice de contrabandă.

  Conform sursei citate, vineri, o echipă de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliție Burdujeni, a identificat în Centrul Comercial Bazar Suceava, o femeie de 62 de ani care avea expuse spre comercializare, 217 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară, fără documente legale. Țigările în valoare de aproximativ 2.690 lei, au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă, în jurul orei 07.30, polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din municipiul Suceava, ocazie cu care, a fost identificată cantitatea de 226 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, pentru care, atât angajata societății, o tânără de 24 de ani, din municipiul Suceava, cât și administratorul firmei, un localnic de 54 de ani, nu au putut prezenta documente de proveniență. Țigările în valoare de circa 2.270 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au identificat și o cantitate importantă de materiale pirotehnice, motiv pentru care, au fost solicitați polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, care, în urma cercetărilor, au stabilit faptul că, bărbatul de 54 de ani, deține o altă societate, autorizată să desfăşoare activităţi de depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice, însă bunuri găsite fac parte din altă categorie, unele nefiind inscripționate. 

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice”, fiind indisponibilizate 81 de cutii cu petarde cu 12 și 60 de bucăți și 62 de seturi a câte 12 bucăți de petarde cu scântei cu 10, 15 și 20 de focuri pe care nu era inscripționată categoria din care fac parte.

Tot sâmbătă, la ora 17.00,  o echipă de poliţişti din cadrul  Secției 14 Poliție Rurală Vama, a identificat în incinta unei societăți comerciale din comuna Frumosu, 220 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, fără documente legale, bunuri despre care, administratorul firmei, o localnică de 43 de ani, a declarat că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută și urma să le comercializeze în cadrul magazinului.Țigările în valoare de circa 2.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

În aceeași zi în jurul orei 12.00 poliţiştii au făcut un control la un bar de pe raza satului Lupcina, comuna Ulma. La fața locului, au fost identificate două persoane, soț și soție, de 27 ani și de 25 ani, ambii localnici, care au calitatea de vânzători. În urma controlului efectuat, în unul dintre sertarele se afla în spatele barului au fost identificate 720 de țigarete de proveniență extracomunitară, fără a avea aplicat timbru fiscal.Fiind efectuate verificări în incinta barului, într-o încăpere de lângă bar, care funcționează ca și magazin mixt, au mai fost identificate 12 sticle de băutură alcoolică de provenienţă extracomunitară.Întreaga cantitate de țigarete și băuturi alcoolice a fost  confiscată, cercetările fiind continuare sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „contrabandă”.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, precizează Poliția Suceava.

loading...