Focuri de armă la frontieră în zona Vicovu de Sus. Patru ucraineni care au introdus în țară țigări de contrabandă de 50.000 de lei au fost reținuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au reușit să rețină, duminică, după ce au tras focuri de avertisment, patru ucraineni care au introdus în țară țigări de contrabandă de aproape 50.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, au observat, duminică la prânz, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea suspecților efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reținerea bărbaților care nu s-au supus somațiilor prin voce, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea celor patru suspecți, cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite patru colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Coletele conțineau 4.250 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, iar marfa, în valoare de 49.725 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei patru cetățeni ucraineni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Duminică seara, în baza acordului de readmisie încheiat între comunitatea U.E. și Ucraina, cei patru cetățeni ucraineni au fost predați de polițiștii de frontieră români autorităților de frontieră ucrainene.

De menționat este că sâmbătă, în timpul acțiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, lucrători din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au descoperit abandonată, în apropierea frontierei de stat, într-un lan de porumb,  cantitatea de 1.000 pachete ţigări, marca Marble Red de provenienţă  ucraineană.

Ţigările, în valoare de 11.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate.

 


Intră acum și în grupul de