22 de şcoli sucevene evaluate în anul şcolar precedent de ARACIP. O unitate de învăţământ particular nu a fost autorizată în urma evaluării experţilor ARACIP, iar alte patru nu respectau toate standardele de calitate prevăzute de legislaţie


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, joi, că 22 de unităţi şcolare sucevene au fost evaluate în anul şcolar precedent de ARACIP, din care 10 au fost evaluate periodic, 7 au fost evaluate în vederea acreditării pentru noi specializări sau calificări profesionale şi 5 unităţi au fost evaluate în vederea autorizării.

El a spus că din cele 22 de unităţi evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar(ARACIP), o unitate de învăţământ particular a primit ordin de neautorizare, iar alte patru unităţi de învăţământ nu respectă toate standardele de calitate prevăzute de legislaţie.

“Inspectorul şcolar cu atribuţii specifice a consiliat şcolile în întocmirea unui plan de măsuri pentru remedierea aspectelor apreciate cu calificativul “Nesatisfăcător” la evaluarea ARACIP sau, după caz, organizarea dovezilor pentru acele aspecte despre care şcolile consideră că nu au fost corect apreciate în cadrul evaluării externe”, a mai spus Lazăr.

Inspectorul şcolar general a precizat că jumătate dintre calificativele Nesatisfăcător acordate de experţii ARACIP au fost determinate de lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare şi a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Lazăr a menţionat că ISJ Suceava, în colaborare cu instituţiile de profil, făcut demersuri pentru asigurarea fluxului informaţional între autorităţile publice locale şi instituţiile deconcentrate şi unităţile de învăţământ.

El a arătat că pentru perioadele 2015-2019 şi 2017-2020 prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-a aprobat pentru învăţământul sucevean suma de 328 166 167 de lei pentru lucrări de demolare, construire, modernizare, dotare, extindere şi reabilitare pentru 234 de şcoli.

Lazăr a apreciat că în urma finalizării acestor investiţii numărul şcolilor autorizate sanitar va creşte.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de