Acțiunile polițienești suplimentare din comuna Șcheia vor fi suspendate începând de vineri prin încetarea funcționării Zonei speciale de siguranță publică


Intră acum și în grupul de

Acțiunile polițienești suplimentare din comuna Șcheia vor fi suspendate începând de vineri după ce conducerea Poliției Județene Suceava a decis încetarea măsurii institurii Zonei speciale de siguranță publică din comună.

Conducerea Poliției Județene Suceava a decis, joi seara, ca începând cu data de 27 octombrie să înceteze funcționarea Zonei speciale de siguranță publică din comuna Șcheia.

Decizia a fost luată în condițiile în care s-a constatat îmbunătățirea climatului de siguranță publică în localitate.

Din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a fost constituită, timp de o lună Zona specială de siguranţă publică la nivelul comunei Şcheia, care a fost prelungită încă o lună.

Pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) au fost angrenaţi zilnic, pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, serviciilor operative din cadrul IPJ Suceava dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

De menționat este că acţiunile zilnice desfăşurate au avut ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, potrivit Poliției Județene Suceava.

Prefectul de Suceava a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute că va fi nevoie de o perioadă de tranziție în comuna Șcheia cu reducerea treptată a efectivelor alocate pentru a nu fi încetat brusc eforturile depuse timp de două luni în această comună.

Ea s-a arătat deranjată de faptul că autoritățile locale din Șcheia au fost reticente la măsurile pentru creșterea siguranței, camerele de luat vederi cumpărate cu 200.000 de lei nefiind amplasate conform proiectului, iar înființarea Poliției locale s-a făcut cu greu, acum fiind angajați doar opt polițiști locali din cei 10 prevăzuți în organigramă.

Adomnicăi nu și-a putut explica această atitudine subliniind că toți au același interes, ca în comuna Șcheia să fie liniște.

Ea a mai declarat că nici nu se poate ca Poliția Județeană Suceava să aloce la nesfârșit surse suplimentare în Șcheia în condițiile în care în județ sunt alte 113 localități care se confruntă cu problema lipsei de resursă umană.


Intră acum și în grupul de