Viceprimarul Sucevei: Ajutoarele alimentare de la UE nu se vor da în acest an pentru că ministerul de resort a inițiat târziu procedurile. Din 6.580 de suceveni vor mai primi ajutoare doar 900


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, că ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană nu vor se vor putea distribui în acest an întrucât procedurile au fost începute abia în prima decadă a lunii octombrie și a menționat că a fost redus foarte mult și numărul beneficiarilor, astfel încât că de la 6.580 câți primeau până acum vor mai beneficia doar circa 900.

Harșovschi a spus că abia în data de 9 octombrie a fost emis ordinul ministrului delegat pentru Fonduri Europene pentru ghidul solicitantului și că sunt mai multe modificări, atât în ceea ce privește reducerea grupului țintă de la opt categorii la trei, dar și că se vor oferi atât pachete alimentare cât și pachete cu produse de igienă.

„Cel mai probabil nu se vor da anul acesta ajutoare alimentare de la UE pentru că nu sunt făcute licitațiile la nivel național și vor fi cumulate cu cele de anul viitor”, a spus viceprimarul.

El a menționat că dacă până acum  în Suceava a fost un număr de 6.580 de beneficiari pentru astfel de ajutoare, cu noul ghid grupul țintă a fost restrâns și estimează că vor primit astfel de ajutoare doar 900 de persoane.

„Acum nu știu care a fost logica loc. Important este să știe sucevenii că vor fi din ce în ce mai puțini (cei care primesc ajutoare n.r.)”, a spus viceprimarul.

 

 


Intră acum și în grupul de