Polițiști în civil între participanții la balurile bobocilor din județul Suceava pentru ca tinerii să se distreze în siguranță. Polițiștii monitorizează și localurile unde sunt organizate „after party”

Peste două sute de polițiști suceveni în civil sau uniformă participă la balurile bobocilor din județul Suceava, iar localurile unde sunt organizate „after party” sunt monitorizate de polițiști pentru ca tinerii să se distreze în siguranță.

Potrivit Poliției Județene Suceava, câteva licee şi colegii  din judeţ au invitat poliţiştii să li se alăture în demersul de monitorizare a acestor activităţi tocmai pentru ca tinerii să se distreze în siguranţă.

„Invitaţi sau nu … poliţiştii au participat însă la toate aceste activităţi organizate de către unităţile de învăţământ până în prezent, peste 200 de poliţişti în ţinută civilă sau în uniforma de serviciu desfăşurând activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor participanţi şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la aceste manifestări”, a anunțat Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Având în vedere faptul că, în această perioadă liceele organizează Balurile bobocilor sau acţiuni similare, Poliția Suceava considerăm că se impune  dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente şi evenimente negative.

Astfel, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a iniţiat un Plan de Măsuri pentru monitorizarea acestor activităţi şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor participanţi.

În acest sens au fost realizate situaţii centralizatoare  privind toate unităţile de învăţământ liceal de la nivelul judeţului Suceava, care organizează astfel de activităţi, cu precizarea datei calendaristice şi a locaţiei de desfăşurare, dar şi a responsabilului de activitate din cadrul şcolii şi a datelor de contact. De asemenea, au fost demarate acţiuni de verificare şi monitorizare a modalităţii de asigurare cu pază şi sisteme de securitate, pentru fiecare manifestare organizată.

Totodată, având în vedere experienţa anilor anteriori, când activităţile culturale şi artistice specifice „Balului Bobocilor” sunt urmate de acţiuni de recreere şi distracţie în diverse cluburi sau alte locaţii, poliţiştii au dispus măsuri sporite pentru a nu fi înregistrate evenimente nedorite cu implicarea tinerilor.

Pe perioada desfășurării acestor baluri, poliţiştii de proximitate sau alţi poliţişti cu atribuţii în domeniu desfăşoară întâlniri cu conducerile liceelor, dar şi cu reprezentanţii comitetelor de părinţi.

„Peste 200 de poliţişti monitorizează locaţiile în care se vor organiza petreceri în continuarea ,,Balurilor Bobocilor”. În zonele respective vor fi efectuate controale la unităţile de alimentaţie publică pentru respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool şi tutun către minori. De asemenea, poliţişti în ţinută civilă vor veghea ca distracţia tinerilor să nu depăşească limitele legii şi să se manifeste în cadru civilizat. Totodată, echipaje de poliţie, vor supraveghea perimetrul acestor locaţii astfel încât tinerii să se poată distra şi simţi în siguranţă”, precizează Poliția Județeană Suceava.

Încă de la mijlocul lunii trecute, unităţile liceale din judeţ au început deja organizarea Balurilor Bobocilor, până în prezent neînregistrându-se evenimente negative.

Poliţiştii vor fi prezenţi în continuare la aceste evenimente şi reamintesc atât elevilor cât şi părinţilor să manifeste responsabilitate, să nu consume alcool, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă, notează Poliția Județeană Suceava.

 

loading...