Până la sfârșitul acestei luni, în Suceava, vor fi funcționale cele 28 de stații de încărcare a vehiculelor electrice. Sucevenii își pot încărca gratuit mașinile electrice, în baza unui card eliberat de Primărie


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care dețin autovehicule electrice vor putea utiliza, gratuit, din această lună, stațiile de încărcare amplasate în municipiu printr-un proiect finanțat de Guvernul Elveţiei.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a precizat, marți, că pentru a putea fi utilizate stațiile de încărcare a mașinilor electrice, sucevenii trebuie să solicite, la Primărie, eliberarea cardurilor de încărcare.

„Sperăm ca până la sfârșitul lunii noiembrie să avem o stație de încărcare sau măcar o parte din ele funcționale în așa fel încât sucevenii care au optat să-și achiziționeze astfel de mașini electrice să aibă unde să le încarce. Îi îndemnăm pe oameni să vină la Primăria municipiului Suceava pentru a face formele legale să primească acele carduri în așa fel încât să poată să-și încarce mașinile electrice la toate cele 28 de puncte de încărcare din municipiul Suceava ce vor fi funcționale în perioada următoare”, a menționat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a mai arătat că toate cardurile ce vor fi distribuite pentru încărcarea mașinilor electrice vor conține datele utilizatorilor, astfel în orice moment se poate afla cine a încărcat sau la ce oră.

De asemenea, Harșovschi a precizat că timp de cinci ani serviciul de încărcare a mașinilor electrice va fi gratuit, curentul consumat fiind achitat de către Primărie, însă este posibil să fie aplicată o taxă pentru emiterea cardului.

De menționat este faptul că stațiile de încărcare pentru mașinile electrice sunt amplasate în zona blocurilor ANL din spatele benzinăriei OMV din Obcini, în zona Romtelecom, a restaurantului Nistru, în parcările Primăriei Suceava, la Primăria din Burdujeni, la Direcţia Domeniului Public, în cele două parcări subterane, în parcarea Iulius Mall, în parcarea de la Piaţa Mare, în parcările gărilor Burdujeni şi Iţcani, în parcările blocurilor ANL Burdujeni, la magazinul Bucovina, pe strada Ştefan cel Mare, în zona BCR, în zona OMV Bazar, dar și în parcările de pe străzile Alexandru cel Bun, Samuil Isopescu, Zamca și Mărăşeşti.


Intră acum și în grupul de