Flutur: Reprezentanți ai Camerei de Comerț Româno-Germane vin la Suceava pentru discuții cu mediul de afaceri. Oamenii de afaceri germani se pronunță pentru mai multă predictibilitate fiscală și investiții în infrastructură


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat la o dezbatere organizată de Camera de Comerț Româno-Germană(AHK) a anunțat că a invitat reprezentanții acesteia la Suceava și s-a stabilit o întâlnire, în 17 noiembrie, cu mediul de afaceri sucevean și Camera de Comerț și Industrie Suceava.

Flutur a spus că a făcut o prezentare a județului Suceava, iar reprezentanții AHK au făcut o prezentare a acestei camere, fiind cea mai puternică cameră bilaterală din România.

Președintele CJ Suceava a arătat că reprezentanții AHK, ca punct de vedere al mediului de afaceri german, au apreciat că nu ar dori acum mai multă relaxare fiscală ci mai multă predictibilitate fiscală, subliniind că Germania a avut o creștere economică continuă, nu în salturi, dar pe termen lung.

Potrivit acestora, în România este un paradox că o creștere economică de 6 la sută este bazată mai mult pe consum și și-au exprimat îngrijoararea că faptul că nu se alocă bani și în investiții arată ca perioada premergătoare crizei din 2009.

Ei au îndemnat ca investițiile să se concentreze în infrastructură, educație și sănătate, care sunt investiții de viitor, a spus Flutur care a menționat că aceștia ar dori ca politica Guvernului să nu determine prin măsurile luate derapaje odată cu această reformă fiscală.

În cadrul dezbaterii, președintele CJ Suceava a vorbit despre necesitatea realizării cadrului pentru o descentralizare mai rapidă cu alocare de resurse și a subliniat că bugetele locale ar trebui să se constituie cu menținerea cu peste 50 la sută a redevențelor provenite din resursele locale.

Totodată, Gheorghe Flutur, s-a pronunțat pentru stimularea asocierii orașelor apropiate în vederea unor investiții mari, cum ar putea face Suceava și Botoșani, dar a subliniat și necesitatea ca Guvernul să aibă ca prioritate unirea prin autostrăzi a celor trei provincii, făcând referire la autostrăzile nord-sud și est-vest din zona Moldovei.

Mai mult, el a rătat că se impune deblocarea legii parteneriatului public-privat și încurajarea administrațiilor publice să atragă investitori.

„A fost o dezbatere foarte interesantă. Am adresat invitația către Camera de Comerț Româno-Germană să vină în Suceava și în 17 noiembrie va participa la o întâlnire cu mediul de afaceri și cu CCI Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de