Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, avertizează de la Suceava: Președintele SUA, despre care se spune că a fost ajutat de hakerii ruși, vrea să impună României să cumpere gaz lichefiat, de două ori mai scump decât gazul rusesc


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a declarat, joi, în cadrul unui seminar economic organizat la Suceava, că Statele Unite ale Americii vor să impună ca anumite produse din această țară să fie achiziționate de țările europene, dând ca exemplu faptul că SUA vrea să vândă gaz lichefiat României și vinde deja cărbune Ucrainei.

„În momentul de față SUA propun României să cumpere gaz natural lichefiat care este de două ori mai scump decât gazul natural care vine din Federația Rusă. România, în momentul de față, vor spune că în pragul iernii, din nou rușii vor să cumpărăm gazul lor scump. Nu este comic, ci este tragic”, a spus ambasadorul.

El a spus că este ridicol pentru că nimeni din România nu va cumpăra gaz dacă este mai scump decât gazul de pe piață.

„Președintele american, despre care se spune că a fost ajutat de hakerii ruși, este cel care vă propune să cumpărați acest gaz lichefiat scump”, a spus Kuzmin.

El a mai declarat că în Ucraina conducerea este nevoită să cumpere cărbune american scump.

„Ucraina se află în momentul de față sub conducerea externă a SUA, iar din acest motiv președintele ucrainean a pupat punguța cu cărbune american scump”, a spus diplomatul rus.

El a acuzat că se fac presiuni pentru blocarea proiectelor ce prevăd construcția conductelor de gaze naturale North stream și Turkish stream.

„Toate aceste lucruri sunt folosite în scop politic și a se crea o concurență neloială cu produsele pe care SUA vrea să le impună”, a mai spus ambasadorul rus.

 

 


Intră acum și în grupul de