Amenzi de peste 100.000 lei aplicate de poliţiştii suceveni pentru comerț ilicit după verificarea mai multor firme


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă și comerț ilicit.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada în cursul săptămânii trecute,  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților economice ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi a comerțului neautorizat pe raza judeţului Suceava.

La această acţiune au participat peste 30 de poliţişti, fiind verificate 50  de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale, fiind  constatate trei infracțiuni.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 135.000 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste  180.000 lei, constând în ţigări, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, etc.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, legalitatea actelor de comerţ fiind un obiectiv prioritar al poliţiştilor, mai ales în condiţiile în care se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale generată de apropierea sărbătorilor specifice lunii decembrie, menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de