Premieră pentru municipiul Suceava: 3,5 milioane de lei din bugetul anului 2018 sunt pentru proiecte propuse de locuitori din fiecare cartier al orașului. Lungu: Vom finanța în fiecare cartier câte un proiect inițiat de cetățeni


Intră acum și în grupul de

Sucevenii vor putea să propună proiecte de investiții în valoare de câte 500.000 de lei în afara proiectelor inițiate de Primăria Suceava și care să fie finanțate și realizate în cursul anului 2018, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Lungu a spus într-o conferință de presă că bugetul pentru anul 2018 este unul participativ motiv pentru care în luna decembrie vor fi efectuate consultări în cele șapte cartiere ale municipiului.

El a arătat că sumele care vor veni de la bugetul de stat vor fi mai mici în 2018, iar bugetul anului viitor va fi cu circa 20 la sută mai mic față de 2017.

„Vom relua consultarea pe cartiere”, a spus Ion Lungu care a adăugat că bugetul anului 2018 va fi unul participativ, urmând ca în prima parte a lunii decembrie să fie realizate consultări pe cartiere.

„Ca element de noutate la acest buget participativ vom lua în considerare câte un proiect din fiecare cartier în valoare de 500.000 de lei. La propunerea cetățenilor vom finanța câte un proiect din fiecare cartier”, a spus primarul.

El a explicat că suma totală pentru proiectele cetățenilor se ridică la 3,5 milioane de lei, urmând să fie alocate câte 500.000 de lei pentru fiecare din cele șapte cartiere.

Primarul a spus că un proiect de acest gen poate fi asfaltarea unei străzi, locuri de joacă, terenuri de sport.


Intră acum și în grupul de