„Campania 19 Zile”-Elevi ai CSEI „Sf Andrei” Gura Humorului au transmis mesaje antiviolență prin artă, sport sau jocuri


Intră acum și în grupul de

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf Andrei Gura Humorului a derulat de la începutul lunii mai multe activități care au antrenat un număr mare de elevi și cadre didactice în cadrul ”Campaniei 19 zile de prevenire a abuzului și violenței asupra copiilor și tinerilor” organizată de FICE România.

Astfel, elevii și profesorii au dezbătut împreună fenomenul violenței, au căutat forme artistice diverse de a exprima mesajul lor împotriva oricărei forme de agresivitate și au realizat jocuri recreative ca alternativă a violenței și discriminării.

Acțiunile au debutat prin mediatizarea Campaniei în toate clasele din școală și lansarea invitației de a participa la expoziția de desene, colaje, grafică, ecusoane, machete și postere sub genericul “Să punem punct violenței!” pe data de 1 noiembrie. Fenomenul violenței și discriminării copiilor și tinerilor a fost dezbătut în cadrul orelor de dirigenție în săptămâna 6-10 noiembrie, perioadă în care elevii și-au manifestat creativ dezaprobarea față de această problemă de actualitate prin lucrări artistice realizate în diverse tehnici de lucru.

În data de 13 noiembrie expoziția- concurs “Să punem punct violenței!” a adus bucurie elevilor care s-au străduit să transpună mesajele lor împotriva violenței în lucrările realizate. La efectuarea acestora au participat un număr de 123 de elevi și 32 cadre didactice. Dezbaterea “Stop violenței și discriminării în școli!”, în parteneriat cu Jandarmeria Gura Humorului, pe data de 14 noiembrie a contribuit la o mai bună informare a elevilor asupra pericolelor generate de frecventarea locurilor și anturajelor nepotrivite, cât și despre consecințele faptelor care contravin legii.

Activitatea de încheiere a “Campaniei 19 Zile” s-a concretizat  pe 15 noiembrie prin realizarea unui poster cu mesaj- angajament, respectiv “Aceste mâini nu vor lovi niciodată” și prin participarea la activități recreative cu “Parașuta multicoloră”, sportul fiind o alternativă de petrecere benefică  a timpului liber, mereu la îndemână. Broșura “CSEI SF ANDREI LUPTĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI”  reunește ecusoanele, machetele  și posterele lucrate cu măiestrie în cadrul “Campaniei 19 Zile” de elevii implicați în combaterea fenomenului de violență în școli.

În realizarea acestor activități au fost alături elevilor: director prof. Ciocoiu M., director adj. Poclitaru C., prof. Sabin R., prof. Țebrean L., prof. Chichifoi M., prof.Culidiuc M., prof. Jucan M., prof. Mihăilă D. și consilier educativ prof. Istrate I..


Intră acum și în grupul de