Acasă Social Lexus NX, în valoare de 40.000 de euro, căutat de autoritățile din...

Lexus NX, în valoare de 40.000 de euro, căutat de autoritățile din Italia, depistat în Vama Siret cu seria de șasiu modificată și cu numere de înmatriculare ucrainene


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au indisponibilizat un autoturism marca Lexus, an fabricație 2014, în valoare de 40.000 de euro, ce figura în bazele de date ca fiind căutat de către autorităţile din Italia.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, un ucrainean de 35 de ani, Ivan H. s-a prezentat, vineri, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră în Vama Siret la volanul unui autoturism Lexus NX, cu numere de înmatriculare ucrainene.

Bărbatul a prezentat la control, pe lângă documentele de călătorie personale, un certificat de înmatriculare pentru autoturismul pe care îl conducea, iar în urma verificării s-a constatat că acesta nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind  fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului şi au observat, sub scaunul din partea dreaptă față, o plăcuță aplicată artizanal ce acoperea seria de șasiu originală a mașinii, a menționat sursa citată.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia.



În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru tăinuire, uz de fals și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, autovehiculul marca Lexus, an fabricație 2014, în valoare de 40.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version