Mai mulți șoferi suceveni au rămas fără permis în week-end și sunt cercetați penal pentru că erau băuți la volan


Intră acum și în grupul de

Zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice, în week-end, pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă și au depistat mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate au urcat băuţi la volan, arată Poliția Suceava.

„În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat şoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice”, anunță Poliția Județeană Suceava într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vineri seara, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN 2H, din orașul Milişăuți, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă după amiaza, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Moara  a oprit pentru control pe DJ 209C, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 64 de ani, din comuna Horodniceni care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă seara, Secția 2 Poliție Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe raza comunei Udești, un autoturism a intrat într-un şanţ, iar conducătorul auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat într-un şanț de pe marginea DJ 208A, un  autoturismul avariat și pe conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani, din comuna Bosanci.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața la ora 03:43,  o patrulă din cadrul Secţie 12 Poliţie Rurală Preuteşti  a oprit pentru control pe DJ 208C, din comuna Hârtop, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Fălticeni care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de