Vehicule indisponibilizate,amenzi aplicate şi material lemnos confiscat de poliţiştii suceveni după depistarea unor transporturi ilegale de lemn de foc


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au fost prezenţi în teren alături de lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava în acest week-end pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos.

În urma controalelor efectuate au fost confiscaţi peste 28 m.c. material lemnos, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 10.000 lei şi au fost indisponibilizate o autoutilitară şi o remorcă.

Astfel, vineri seara, la ora 18:40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Vama, autoutilitara condusă de un localnic de 23 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 0,95 m.c. lemn de foc de esență cireș.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor legale, iar materialul lemnos în valoare de 157 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

Tot vineri, angajații Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, în imediata apropierea a barierei unui drum forestier, o autoutilitară condusă de un bărbat de 35 de ani din orașul Frasin, care transporta material lemnos fără documente legale și care, până la sosirea poliției, l-a descărcat la fața locului.

Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu lucrători Ocolului Silvic Moldovița și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au procedat, sâmbătă, la inventarierea masei lemnoase aflată pe marginea drumului forestier Paltin, rezultând cantitatea de 27,159 m.c. lemn rotund de foc de esență rășinoase.

 În această cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale, confiscarea masei lemnoase în valoare de 2.172 lei, ce a fost predată pădurarului de canton, iar ca măsură complementară, indisponibilizarea autoutilitarei și a remorcii.

 


Intră acum și în grupul de