Ion Lungu: Nu cred că mărirea taxelor locale va dezechilibra o familie. Lucrurile nu sunt atât de dramatice dacă discutăm în valoare absolută


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că nu crede că majorarea taxelor și impozitelor locale adoptată, marți, de Consiliul Local Suceava va afecta atât de mult sucevenii, el apreciind că deși în procente creșterea pare mare, în valoare absolută aceasta este cât un pachet de țigări.

El a recunoscut într-o conferință de presă că puterea de plată a sucevenilor nu este mare, dar că nici creșterea taxelor nu va afecta bugetul anual pentru că aceste creșteri sunt între 16 și 30 de lei.

„Nu cred că dezechilibrează o familie dacă plătește cu 20 de lei mai mult. Taxele au crescut cu un pachet de țigări medii. Dacă discutăm în procente e mult, dar dacă discutăm în valoare absolută vedem că lucrurile nu sunt chiar atât de dramatice”, a spus primarul.

El a spus că sucevenii își doresc să fie realizate mai multe lucruri în oraș.

„Tot sucevenii, cât este de greu și nu au putere de plată, cum este normal își doresc foarte multe lucruri. Sunt sigur că dacă i-am întreba pe fiecare în parte dacă sunt de acord să plătească 20 de lei în plus pe an pentru a face ceva pe strada lor ar fi de acord”, a spus Lungu.

Consiliul Local Suceava a aprobat, marți, cu voturile PNL și PMP și fără susținerea PSD și ALDE, majorarea taxelor și impozitelor locale cu, în medie 19 la sută.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, a spus că de Ziua Bucovinei majoritatea PNL-PMP a oferit cadou sucevenilor taxe majorate.

 


Intră acum și în grupul de