Proiectul caritabil „Dăruim zâmbete”, la Școala Gimnazială Ipotești

Școala Gimnazială Ipotești derulează, în perioada 18-22 decembrie 2017, proiectul caritabil „Dăruim zâmbete”, în cadrul Programului național „Școala altfel”. În proiect sunt implicați 550 de elevi și 40 de cadre didactice, având ca beneficiari copiii aflați în plasament la Complexul de apartamente din Dorohoi-Botoșani.

Directorul Școlii Gimnaziale Ipotești, prof. Loredana Corjuc, a precizat că luni, 18 decembrie 2017, între orele 11.00 și 13.00, în sala de sport a comunei Ipotești, va avea loc lansarea cărții „Copiii din tren coboară la prima”, cu participarea autorului, dr. Florin Haidamac, a eroului principal al romanului, Cornel Manaz și a 15 copii însoțiți de șeful de centru și instructori de educație, de la Complexul de apartamente „Floare de colț” Dorohoi.

Loredana Corjuc a menționat că o parte din acțiunea romanului „Copiii din tren coboară la prima” se petrece la un orfelinat din Dorohoi, iar după lansarea de carte elevi din Școala Gimnazială Ipotești și copii aflați în plasament la centrul din Dorohoi vor susține un program artistic.

Totdată, în cadrul acțiunii, se va organiza un târg de Crăciun cu obiecte confecționate de elevii din unitățile școlare implicate în proiect, cu donarea integrală a sumelor obținute din vânzarea exponatelor, către copiii din centrul de la Dorohoi, iar oaspeții și gazdele vor petrece încă câteva ore pe patinoarul Ice Dream de la Iulius Mall Suceava.

De asemenea, pe 19 și 20 decembrie, începând cu ora 10.00, la Centrul de plasament Dorohoi, 250 de elevi, 30 de cadre didactice și 20 de părinți ai elevilor din Ipotești vor merge cu cadouri la cei 150 de copii din Complexele de apartamente de la Dorohoi și împreună cu aceștia vor împodobi brazii de Crăciun din cele 22 de apartamente ale centrului;

„Proiectul dorește mobilizarea elevilor, a familiilor acestora și a reprezentanților comunității locale, în vederea realizării unui eveniment caritabil, prin participarea directă în cadrul activităților de voluntariat, în sprijinul ajutorării copiilor din centrele de plasament. Ne dorim ca proiectul „Dăruim zâmbete” să poată fi derulat și în anii următori, în preajma sărbătorilor de iarnă. Astfel, relațiile elevilor de la Școala Gimnazială Ipotești vor deveni mai strânse și vor colabora cu copiii din Complexul de apartamente Dorohoi”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale Ipotești, prof. Loredana Corjuc.

Parteneri ai acestui proiect sunt Primăria și Consiliul Local Ipotești, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi, dr. Florin Haidamac, omul de afaceri Cornel Manaz și Consiliul Reprezentativ al Părinților de la Școala Gimnazială Ipotești.

 

loading...