Acasă Social Flutur anunță alocarea de fonduri suplimentare de 9 milioane de lei pentru...

Flutur anunță alocarea de fonduri suplimentare de 9 milioane de lei pentru Spitalul Județean Suceava. O parte din fonduri sunt pentru lucrări la secția de îngrijiri paleative, iar restul pentru dotări


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a semnat, joi, cu Casa de Asigurări de Sănătate un contract de finanțare de 9 milioane lei pentru Spitalul Județean de Urgență Suceava.

El a spus că fondurile provin de la Ministerul Sănătății și sunt alocate în urma solicitărilor autorităților județene, iar banii vor fi alocați prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Potrivit lui Flutur din cei 9 milioane lei  3,9 milioane de lei sunt alocați pentru lucrări la secția de îngrijiri paleative din incinta Spitalului vechi, iar 5,15 milioane de lei pentru dotări, în special pentru secțiile de cardiologie și îngrijiri paleative.

„Vom continua investițiile la spital, la secția de Cardiologie printr-o extindere la corpul E prin supraetajare, suprafața acesteia urmând să fie mai mare cu  600 de metri pătrați”, a spus Flutur.



El a mai anunțat că autoritățile județene își propun să achiziționeze aparatură de cea mai înaltă performantă în domeniul neurochirurgiei și epileptologiei.

„Vrem să achiziționăm o linie de neuronavigație de ultimă generație pentru operații de mare precizie pe creier și coloană, pentru intervenții în cazul atacurilor cerebrale și paralizie”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version