Cușnir: Fără arhitect șef de 14 ani, în Suceava totul este haotic. Cartierul Europa, construit în ultimii ani, este un dezastru arhitectural pentru că nu a existat un specialist cu viziune


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că situația actuală din urbanismul sucevean este generată de lipsa unui arhitect șef al municipiului.

„Trebuie să recurgem la specialiști. Toată lumea întreabă de ce de 14 ani municipiul Suceava nu are un arhitect șef. Câte orașe sunt în țara asta care nu are arhitect-șef? Orice oraș din țara asta care se respectă are un arhitect șef pentru că arhitectul are o viziune. În Suceava nu avem o viziune pentru că nu avem arhitect șef”, a spus Cușnir.

El a arătat în emisiunea Exclusiv 90 de minute că un lucru esențial în dezvoltarea armonioasă a unui oraș este ca acea dezvoltare să fie făcută de un om care are o viziune.

„Tot ce se întâmplă în Primăria Suceava este haotic. Vrea cineva să construiască P+ 7 lângă Patinoar: poftim autorizație de construcție. Dacă aveam un arhitect poate arhitectul ar fi spus că viziunea mea e asta. Aici construiești P +2. Dacă aveam un arhitect cu viziune gândiți-vă cum arăta cartierul Europa. Mergeți și vedeți cum arată cartierul Europa. Este un dezastru arhitectural și este un cartier făcut în ultimii ani”, a spus Cușnir.

El consideră că în cartierul Europa nu se mai pot îndrepta lucrurile.

„Acolo nu se mai poate face nimic. P+1, P+3, garaje, intrări-ieșiri. E holocaust acolo”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de