Peste 1.000 de șoferi testați cu aparatul etilotest, în doar trei zile. Polițiștii suceveni au aplicat aproape 300 de sancţiuni


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră au organizat în perioada 15 – 17 decembrie a.c. o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost testaţi alcoolscopic 1.061 conducători auto, fiind constatate 14 infracţiuni, dintre care cele mai multe constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„S-au aplicat 297 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.324 lei, au fost reţinute 18 permise de conducere reţinute şi retrase 25 certificate de înmatriculare”, a arătat sursa citată.

Printre cei depistați că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice s-a aflat și un bărbat de 49 de ani, din Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, sâmbătă, 16 decembrie, în jurul orei 19.30, un echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

„Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea, pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan”, atenționează Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de