Flutur anunță un proiect de refacere și reconstrucție a mormintelor unor personalități de excepție din cimitirul din Cernăuți: Unele dintre aceste morminte nu arată deloc bine și avem obligația morală să le refacem


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, într-o conferință de presă că un proiect în care să fie implicată și comunitatea românească din regiunea Cernăuți cu ocazia Anului Centenar este cel de refacere și reconstrucție a unor morminte din cimitirul vechi din Cernăuți.

Flutur a participat, luni, în Vama Siret, la o întâlnire cu reprezentanții autorităților din Regiunea Cernăuți la care a fost prezentă și consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan.

sursa foto spetcu.files.wordpress.com

„Am discutat o acțiune de refacere, reparare, reconstrucție a mormintelor din cimitirul vechi din Cernăuți”, a spus Flutur.

El consideră că este o datorie să ne aducem aminte de personalitățile înmormântate în Cernăuți.

„Unele dintre aceste morminte nu arată deloc bine și avem obligația morală, inclusiv cu Ministerul Românilor de Pretutindeni, dar și noi și minoritatea românească de la Cernăuți să ne implicăm în rezolvarea acestei probleme”, a spus Flutur.

sursa foto spetcu.files.wordpress.com

El a menționat că în cimitirul din Cernăuți sunt înmormântați academicieni, mitropoliți, scriitori, personalități de excepție.

„Trebuie să facem o acțiune în perioada următoare pentru reconstrucția, repararea mormintelor și a zonei în care sunt înmormântați acești iluștri înaintași care au făcut cinste Bucovinei”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de