Doi administratori de firme au fost trimiși în judecată de procurorii suceveni pentru evaziune fiscală după ce au exploatat ilegal aparate de jocuri de noroc în Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Doi administratori de firme au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc și evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, în acest caz s-a dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Rusu și Vasilică Silvestru Dari.

Ancheta a stabilit că Mircea Rusu administra, în fapt, alături de administratorul de drept, o firmă înfiinţată în iunie 2011, cu sediul social în municipiul Piatra Neamț,  având ca principal obiect de activitate „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri”.

Procurorii arată pentru desfăşurarea activităţii societăţii, respectiv jocuri de noroc, administratorul firmei din Piatra Neamț a închiriat 54 de aparate de joc tip slot-machine, iar pe numele firmei a fost emisă licenţa pentru organizarea jocurilor de noroc tip slot machine cu valabilitate 01.01.2012 – 31.12.2016.,  însă după numai un an, licenţa emisă a fost revocată.

De asemenea, au fost emise autorizaţii de exploatare pentru cele 54 de aparate de joc, cu valabilitate de un an, până la data de 31.12.2012, pentru punctul de lucru al societăţii, situat în municipiul Piatra Neamţ.

Totodată, la data de 05 martie 2012 Mircea Rusu, în calitate de reprezentant al firmei nemțene a comandat și primit de la Imprimeria Naţională 80 de carnete de bilete de intrare la jocuri de noroc tip slot-machine.

Astfel, având în vedere licenţa de organizator de jocuri şi autorizaţiile de exploatare emise, în cursul anului 2012, firma avea dreptul de a exploata cele 54 de aparate de joc la punctul său de lucru din mun. Piatra Neamţ, dar începând cu data de 01.01.2013 (dată la care a fost revocată licența) aparatele de joc nu puteau obţine şi nu au obţinut autorizaţii de exploatare.

În aceste condiții, la sfârşitul anului 2012, în luna decembrie 2012, când se apropia de sfârşit perioada de valabilitate a autorizaţiilor de exploatare a aparatelor de joc tip slot machine, trei dintre cele 54 de aparate, au fost transportate de reprezentanţii firmei din Neamț în judeţul Suceava, la sediul unei firme  din satul Horodnic de Sus,  a cărui asociat unic şi administrator era  Vasilică Silvestru Dari, unde au fost folosite fără autorizație de exploatare și licență de organizator de jocuri până în aprilie 2013.

Anchetatorii mai arată că de colaborarea celor două societăți s-a ocupat administratorul de fapt al firmei nemțene, Mircea Rusu, împreună cu administratorul de drept al societății din Horodnic de Sus,  Vasilică Silvestru Dari.

Mai mult, procurorii susțin că Mircea Rusu nu a făcut nici un fel de demersuri pentru declararea locaţiei din sat Horodnic de Sus ca sediu social secundar, respectiv punct de lucru al firmei din Neamț fapt care ar fi fost absolut necesar pentru a putea fi obţinute autorizaţii de exploatare pentru cele trei aparate în acel spaţiu şi nici pentru obţinerea de autorizaţii de exploatare aferente aparatelor de joc.

Anchetatorii mai susțin că Mircea Rusu cu sprijinul lui Dari, s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiare sau fiscale prin nedeclararea sediului social secundar (punct de lucru) din sat Horodnic de Sus, locaţie pe care Vasilică Silvestru Dari i-a pus-o la dispoziţie fără a încheia vreun contract şi în care cei doi administratori au organizat jocuri de noroc tradiţionale, respectiv unde au funcţionat 3 aparate de joc tip slot-machine aparţinând firmei din Neamț.

Din raportul de constatare întocmit de către specialiştii antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, reiese că bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 49.260 de lei, formată din: 25.000 de lei – taxa anuală pentru licenţa de organizare; 24.000 de lei – taxa anuală pentru trei autorizaţii de exploatare (3 x 8.000 de lei); 260 de lei – taxa de acces rezultată din vânzarea a 52 de bilete (52 x 5 lei/bilete).

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de