Un tânăr care transporta cu mașina țigări de contrabandă a încercat să scape de un control al Poliției. El a fost urmărit pe DN 2 și oprit în trafic

Un tânăr de 23 de ani care transporta țigări de contrabandă este cercetat penal după ce a fost urmărit și oprit în trafic de polițiștii suceveni.

dav

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, care acționau în zona Ratoş au oprit pentru control pe DN 2 – E 85,  o autoutilitară care circula în direcţia Siret – Suceava, al cărui conducător auto în momentul în care a observat echipajul de poliţie, a oprit, a efectuat manevra de întoarcere şi a plecat spre oraşul Siret.

Polițiștii au urmărit autoutilitara, care a fost ajunsă după cca 100 – 150 m din locul întoarcerii, fiind efectuat semnal de oprire, după care s-au solicitat conducătorului auto documentele personale şi ale autoutilitarei.

În mașină se afla un tânăr de 23 ani, care s-a aflat singur la volan.

În urma controlului vehiculului s-a constatat că şoferul  deţinea mai multe pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, motiv pentru care a fost condus la sediul  Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, unde, procedându-se la examinarea amănunţită a interiorului vehiculului, s-au găsit pe bancheta din spate,  1858  pachete de ţigări de provenienţă duty-free, fără documente.

Întreaga cantitate de ţigarete de contrabandă, respectiv 1.858 pachete (37.160 ţigarete), în valoare de aproximativ 18.580 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă”, urmând a fi soluţionat procedural de către Postul de Poliţie Grăniceşti.

Autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei Oraşului Siret.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „contrabandă”.

Poliția Suceava menționează că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 

loading...