Tradiția de Bobotează de 150 de ani a fost menținută: Crucea de gheață din acest an realizată de voluntarii din Bosanci din blocuri de gheață aduse de la Lacul Roșu


Intră acum și în grupul de

Crucea de gheață din acest an care a fost realizată cu sprijinul voluntarilor Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci a fost realizată din blocuri de gheață aduse de la Lacul Roșu.

Potrivit ISU Suceava, crucea de gheață a ajuns și anul acesta la pompierii militari suceveni, prin „bunăvoința și mărinimia” Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci.

În condițiile în care temperaturile sunt ridicate și nu existau speranțe pentru ca acest obicei de 150 de ani să fie continuat, voluntarii din Bosanci au mers până pe la Cheile Bicazului, la Lacul Roșu, de unde au adus blocurile de gheață, din care au decupat crucea.

Blocurile de gheață au fost aduse în faţa ISU Suceava, iar cu ajutorul unor şabloane, au fost decupate elementele acestui monument de gheaţă ce este format dintr-o masă suport şi o cruce.

Crucea a fost oferită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava și a fost amplasată în faţa Bisericii Militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” – ocrotitorul pompierilor.

sursa foto ISU Suceava


Intră acum și în grupul de