Val de dosare penale deschise de polițiștii suceveni pentru șoferi depistați în week-end că au condus după ce au consumat alcool


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis, în week-end, mai multe dosare penale pentru persoane depistate în trafic că se aflau la volan deși consumaseră băuturi alcoolice înainte.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, Compartimentul Rutier, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control trafic în cadrul unei acţiuni pe linie de alcool a oprit pe strada Negreşti din municipiu, autoturismul condus de un bărbat  de 28 ani din Vatra Dornei, acesta posedând permis de conducere provizoriu emis de autorităţile din Marea Britanie fără drept de circulaţie pe teritoriul României, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,30 mg-l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus de către un tânăr de 25 ani din aceeași localitate, deşi acesta cunoştea faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru a conduce autovehicule pe teritoriul României. În acest caz s-a procedat la începerea urmăririi penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „încredinţare”.

Tot sâmbătă,  un echipaj de poliție din cadrul  S.P.R. 12 Preutești, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza de competență în cadrul acțiunii pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului, a oprit pe drumul județean 208 în localitatea Dolheștii Mari, comuna Dolhești, pentru control un autoturism ce se deplasa din direcția Fălticeni spre Dolhasca, fiind condus de către un tânăr de 22 ani din comuna Dolhești, sat Dolheștii Mari.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea prelevării probelor biologice și stabilirea alcoolemiei în sânge. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Sursa citată mai arată că vineri seara o patrulă din cadrul SPR 7 Mălini a oprit în trafic pentru control pe un drum sătesc din satul Sasca, com. Cornu Luncii, autoturismul condus de către un bărbat  de 37 ani din sat/com. Cornu Luncii care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,81mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.  Șoferul este cercetat penal pentru„refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată, sâmbătă dimineața, că pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava un autoturism a intrat în coliziune cu o țeavă de gaz.

Un echipaj ajuns la fața locului a identificat  în fața unui imobil un autoturism avariat, iar echipajul de poliție de la Secția de Poliție Burdujeni legitimase o persoană suspectă că ar fi conducătorul auto, în persoana unui tânăr de 21 de ani din mun. Suceava.

La solicitarea echipajului de poliţie, şoferul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava pentru a i se preleva probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat acest lucru în faţa personalului medical.  Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că tânărul de 21 de ani nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.În acest caz  s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „ refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Un alt caz înregistrat sâmbătă după amiaza a fost constatat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava care au oprit pentru control pe DJ 178 în localitatea Bălăceana, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava.

În urma testării efectuate cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1.16 mg/l alcool pur în aer expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.

Sâmbătă seara,  polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmăneşti, pe DJ 208 V, pe raza comunei Pătrăuţi, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 30 ani din comuna Pătrăuţi ce a fost supus testării cu aparatul etilotest rezultând valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge.

Duminică dimineața, la ora 01:40, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Biroul Rutier, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, au oprit pentru control autoturismul condus de  un tânăr de 23 ani, din municipiul Suceava care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de