DSP Suceava continuă ancheta epidemiologică în cazul copilului cu rujeolă din Mitocu Dragomirnei care murit săptămâna trecută


Intră acum și în grupul de

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, că ancheta epidemiologică în cazul copilului de 2 ani din Mitocu Dragomirnei, care a murit săptămâna trecută la SJU Suceava, continuă cu identificarea contacţilor acestuia.

El a spus că în cadrul anchetei epidemiologice s-a stabilit că în perioada cât acest pacient a fost internat în Secţia de Pediatrie a intrat în contact cu un singur copil în vârstă de 16 ani, care era vaccinat antirujeolic.

Sădean a mai spus că în cursul zilei de marţi o echipă a instituţiei s-a deplasat în comuna Mitocu Dragomirnei pentru a face anchetă la contacţii din comună ai copilului decedat.

Medicul epidemiolog sucevean a precizat că cele două surori ale băieţelului din Mitocu Dragomirnei sunt vaccinate antirujeolic.

Sădean a arătat că de la începutul acestui an au fost confirmate serologic două cazuri de rujeolă, din care unul la băieţelul de doi ani decedat recent, iar un alt caz este al unui copil în vârstă de şase luni din Falcău, care a fost internat în spital şi a fost externat deja cu o stare bună.

El a menţionat că alte patru suspiciuni de îmbolnăvire s-au înregistrat la un copil din Humoreni şi la un altul din Dealul Zvoriştea, ambii în vârstă de 10 luni, la un copil de şapte luni din Pârteştii de Jos şi la un copil de un an şi opt luni din Cornu Luncii, ultimul dintre copii fiind internat în spital în cursul amiezii de luni.

Medicul sucevean a mai declarat că doi din cei patru copii cu suspiciune de rujeolă au fost externaţi şi că în toate cazurile au fost recoltate probe de ser pentru rujeolă, în vederea efectuării analizelor pentru a se confirma sau infirma boala, probele aflându-se în lucru.

De precizat este că în cursul anului 2017, în judeţul Suceava s-au înregistrat trei cazuri de rujeolă, din care unul în februarie şi două în luna iunie.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de