Peste 730 de candidaţi se bat pe 350 de locuri scoase la concursul de admitere în Școala de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni. Probele eliminatorii încep de săptămâna viitoare

Pentru cele 350 de locuri scoase la concurs de Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni s-au înscris peste 730 de candidați.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, locotenent-colonel Cristian Ipate, în zilele de sâmbătă și duminică, 13 și 14 ianuarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 16.00, candidații pentru concursul de admitere așteptați la sediul școlii în vederea înscrierii și ridicării legitimațiilor de concurs.

„Pentru această sesiune de concurs ce se va desfășura în perioada 13-21.01.2018, pentru cele 350 de locuri repartizate școlii noastre, din care 2 locuri pentru candidați de etnie rromă și 3 locuri pentru candidați ai altor minorități, au depus dosarele la structurile teritoriale ale Jandarmeriei Române 733 de candidaţi, din care 159 femei și 574 bărbați ”, a precizat locotenent-colonel Cristian Ipate.

El a arătat că instructajul privind modul de desfășurare a concursului va fi prezentat la sediul școlii, duminică, 14 ianuarie a.c., ora 15.00, iar începând de luni, 15 ianuarie a.c., se vor desfășura probele eliminatorii.

„Începând de luni, 15 ianuarie a.c. sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfășura la sediul școlii și verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc la Sala de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu” și Sala de sport „Gabriel Udișteanu” din municipiul Fălticeni, conform graficului de concurs postat pe pagina web, precum și la avizierul școlii”, a mai spus Ipate.

După finalizarea probelor eliminatorii, candidații rămași în concurs vor avea de parcurs sâmbătă, 20 ianuarie a.c., testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care va consta în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

loading...