Interes scăzut al locuitorilor din Obcini și George Enescu pentru ședințele publice de dezbatere a bugetului local


Intră acum și în grupul de

Sucevenii din cartierele Obcini și George Enescu nu s-au arătat interesați de participarea la ședințele publice de dezbatere a bugetului local, la întâlnirile de joi fiind doar câțiva participanți.

Primele ședințe publice din acest an pentru dezbaterea bugetului local au avut loc joi, 11 ianuarie a.c., în Obcini, la Școala nr. 9, și în George Enescu, la Școala nr. 8.

Cu toate că primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat încă de anul trecut organizarea unor întâlniri cu sucevenii în vederea elaborării și stabilirii bugetului pe 2018, interesul a fost scăzut în cele două cartiere.

„Din nefericire, prezența nu a fost mulțumitoare și nici nu s-au desprins idei principale pentru finanțare de la bugetul local pentru aceste cartiere”, a arătat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

El a menționat că dezbaterile vor continua și în celelalte cartiere ale municipiului Suceava.

„Sper că la aceste întâlniri să participe un număr mai mare de suceveni, în așa fel încât, pe lângă propunerile administrației să finanțăm, pe fiecare cartier în parte, câte un proiect în valoare de 500.000 de lei”, a precizat Harșovschi.

Astfel, vineri, 12 ianuarie a.c., ședințele publice de dezbatere a bugetului vor continua de la ora 16.30, la C. N. „Mihai Eminescu”,  cu locuitorii din cartierul Zamca, iar de la ora 18.00, cu cei din zona Centrală, la Școala Gimnazială nr. 3.

De asemenea, luni, 15 ianuarie a.c., de la ora 16.30, dezbaterile pe tema bugetului vor avea loc cu cetățenii din cartierul Cuza-Vodă, la Școala Gimnazială nr. 11 „Miron Costin”, iar de la ora 18.00, cu cei din cartierul Burdujeni-Sat, la Școala Gimnazială nr. 6.

Ultima consultare publică va avea loc marți 16 ianuarie a.c., de la ora 16.30, în cartierul Ițcani, la Școala Gimnazială nr.7 „Gr. Ghica Voievod”.

De menționat este faptul că sucevenii vor putea să propună proiecte de investiții în valoare de câte 500.000 de lei în afara proiectelor inițiate de Primăria Suceava și care să fie finanțate și realizate în cursul anului 2018.

„Ca element de noutate la acest buget participativ vom lua în considerare câte un proiect din fiecare cartier în valoare de 500.000 de lei. La propunerea cetățenilor vom finanța câte un proiect din fiecare cartier”, a spus primarul Sucevei, într-o conferință de presă, în luna noiembrie a anului trecut.

Ion Lungu a explicat că suma totală pentru proiectele cetățenilor se ridică la 3,5 milioane de lei, urmând să fie alocate câte 500.000 de lei pentru fiecare din cele șapte cartiere.

Primarul a spus că un proiect de acest gen poate fi asfaltarea unei străzi, locuri de joacă, terenuri de sport.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de