Liviu Dragnea pleacă de la Sucevița unde a fost să ceară sprijin pentru dărâmarea lui Tudose, încălțat cu papucii dați de Cătălin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Început de an 2010 – PSD Suceava.

Liderii organizației județene îl susțineau pe Mircea Geoană pentru șefia partidului, asta întâmplându-se imediat după ce acesta pierduse alegerile prezidentiale în fața lui Traian Băsescu.

La vremea respectivă, președintele organizației județene a PSD Suceava, Gavril Mîrza vedea în Geoană ”ultima redută care nu se află sub controlul președintelui Traian Băsescu”, asta în timp ce deputatul de atunci, Ioan Stan, vicepreședinte al organizației județene vedea cu ochi buni o nouă candidatură a lui Geoană la președinția PSD.

Interesant este și faptul că  delegații la Congres, cei de la Suceava, au plecat cu mandat de susținere a lui Mircea Geoană și l-au ales pe Victor Ponta.

Și nu era prima dată când se întâmpla asta.

În 2005, delegația de la Suceava pleca la Congres ca să îl aleagă pe Ion Iliescu la ședia PSD și l-a ales pe Mircea Geoană.

Ținând cont de istoricul organizației și de constanța acesteia, președintele PSD, Liviu Dragnea ar trebui să fie atent și să priceapă sensul încurajărilor și chiar a lingușelilor venite din partea unor primari de comune, la Cex-ul de joi, 11 ianuarie 2018, de la Sucevița.

Luat de valul ”jurămintelor de credință nestrămutată” dl. Dragnea a avut un moment de euforie și a mărturisit că se încarcă de energia transmisă de membrii PSD Suceava. Surprinzător pentru un om politic versat e că nu și-a pus nici un semn de întrebare că, câteva sute de membri PSD, nu au nimic de spus despre Guvern și șeful acesteia în condițiile în care 90 % din cei prezenți în sală depind de banii de la acest guvern.

Să vedem însă ce zice istoria.

Dragnea le cere celor din PSD Suceava să aibă încredere în el și le dă premierul Sorin Grindeanu. După tentativa eșuată cu Sevil Shaideh care a bulversat întreg partidul.

Nu apucă Grindeanu să înțeleagă pe unde trebuie să apese butoanele prin Palatul Victoria că în vara lui 2017 pleacă după ce același Dragnea le cere să nu mai aibă încredere în omul în care el în iarnă avea încredere.

Dragnea le cere apoi, celor de la Suceava, să aibă din nou încredere în el și le oferă noul premier Mihai Tudose. Scenariul se repetă după 6 luni- Mihai Tudose, rău – rău de tot. Și nici o vorbă despre cam care ar fi ĂLA BUN ca să se poată face comparația!

Știți, este o vorbă în popor care zice că atunci cînd doi oameni îți spun că ești beat e bine să te duci să te culci.

Întreb și eu: după ce ai dat rateu cu doi oameni, recunoscut de altfel, ce tupeu să ai să vii să mai ceri odată ca social-democrații suceveni să aibă încredere în tine?

Și asta în condițiile în care nu ai făcut până acum NIMIC pentru județul Suceava. Centura de ocolire a Sucevei e tot acolo unde a lăsat-o Victor Ponta. Centura Rădăuțiului începe în fiecare an și rămâne uitată, Spitalul de la Fălticeni e gata cam tot pe unde l-a lăsat Ponta iar mega investițiile de pe PNDL abia urmează să se facă, dacă… și fiți foarte atenți la asta, DACĂ vom avea un guvern care să-și asume și respecte proiectele lui Mihai Tudose.

În condițiile astea și după noul plan a lui Liviu Dragnea se pare că PSD vrea să introducă sistemul de premier rotativ, care să aibă mandat fix de 6 luni. Nu de alta dar să încapă mai mulți pe listă sau până când i se ridică dlui Dragnea interdicția de a ocupa această funcție.

Din păcate un conflict intern dintr-un partid aflat la guvernare generează probleme guvernamentale mari, inclusiv parlamentare.

Astfel, lupta dintre Tudose și Dragnea e tradusă în Guvern prin lupta premierului cu ministrul de interne C. Daniela Dan, din Teleorman. În Parlament va fi o luptă între susținătorii lui Mihai Tudose și pe de alta de cei ai lui Liviu Dragnea.

Ca să pricepem de ce e atât de mare deranjul dintre Tudose și Dragnea e bine de spus că dl Tudose vrea restructurarea Guvernului. Asta în termenii dlui Tudose vrea să zică faptul că Teleorman dispare din Guvern.

Cu cine vine dl Dragnea, din Teleorman, la Suceava (la CEx de la Sucevița) ? Cu președintele Organizației județene din Teleorman, Adrian Gâdea. Concluzia e clară: în PSD, Teleorman conduce, PSD Suceava aplaudă! Și se închină!

 

Mihai Chira

sursa: facebook

PS: aflu că în ședința de la Sucevița, un vajnic membru PSD Suceava i-a adus aminte lui Dragnea de pantofii primiți de la Cătălin Nechifor, în 2015, la Cex-ul de la Poiana Stampei. Să fi avut fostul lider social-democrat sucevean o premoniție că lui Dragnea i se vor da papucii tocmai de la Suceava?


Intră acum și în grupul de