La ințiativa CJ Suceava, oficialități din Austria, Republica Moldova și România au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Viena


Intră acum și în grupul de

Mai multe oficialități din Austria, Republica Moldova și România au depus, luni, coroane de flori și jerbe la statuia lui Mihai Eminescu din Stadtpark Viena și au participat la un concert organizat cu sprijinul bisericii românești din Viena.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Bucovina omagiază în acest an centenar, mai mult ca altă dată, personalitatea lui Mihai Eminescu, fiind organizate acțiuni atât la Suceava, Cernăuți, Viena, dar și la Călinești și Putna.

El a arătat că la manifestările de la Viena au participat deputatul austriac Harald Proch, președintele Asociației Culturale „Mihai Eminescu” din Viena, Laura Hant, ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, directorul Institutului Cultural Român Viena, Irina Cornișteanu, consulul general al României la Viena, Florentina Bălășoi, iar din partea CJ Suceava, Claudiu Brădățan și un meșter popular, Florin Cramariuc, dar și preotul paroh Nicolae Dura de la biserica românească din Viena.

După acest moment, a fost organizat și un concert cu sprijinul bisericii românești din Viena.

„Nimic nu este prea mult pentru a omagia acest geniu”, a declarat, luni, Gheorghe Flutur care a menționat că manifestarea de la Viena a fost organizată la inițiativa CJ Suceava.

El a spus că Mihai Eminescu a iubit foarte mult Bucovina și că trebuie subliniat în anul centenar cât de mult a iubit Eminescu Bucovina și cât de frumos a scris despre Bucovina.

Flutur consideră că Mihai Eminescu trebuie să fie un model și a adăugat că trebuie să fie organizate mai des astfel de acțiuni, mai ales în anul centenar, în memoria lui Mihai Eminescu.


Intră acum și în grupul de