Intră acum și în grupul de

Aproape 50 de persoane au participat, luni, la acțiunea de căutare a alpinistului voluntar Sorin Pandelea, dat dispărut în urma avalanșei din data de 1 Decembrie 2017.

Potrivit unui comunicat al Salvamont Vatra Dornei, la acțiune  au participat echipe salvamont din VatraDornei, Suceava, Mureș, Neamț, Sibiu, și Bistrița Năsăud , în total 28 de salvamontiști.

La locul de intervenție erau sosiți și aproximativ 20 de voluntari din Vatra Dornei, colegi și prieteni ai lui Sorin Pandelea, respectiv pompieri și vânători de munte.

Sursa citată arată că temperaturile au fost destul descăzute, temperatura resimțită fiind de aproximativ – 26 C.

„S-a lucrat foarte mult, dar din păcate fărărezultatul dorit. S-a găsit doar un schiu al lui Nathy Josse”, precizează Salvamont Vatra Dornei.

Șeful Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, a declarat că marți vor fi reluate căutările.

Doi bărbaţi şi o femeie, au fost surprinşi de 1 Decembrie de o avalanşă în zona Călimani-Valea Haitii, spre Vârful Pietrosu.

Potrivit ISU Suceava, cei doi barbaţi,pompieri militari în cadrul Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei,  se aflau în timpul liber, iar toți trei erau voluntari ai formaţiunii Salvamont Vatra Dornei şi mergeau să arboreze drapelul românesc pe munte, într-o misiune umanitară.

Pentru căutarea lor au fost constituite mai multe echipe de căutare, formate din salvamontişti, pompieri militari, jandarmi montani, lucrători ai Ocolului Silvic Vatra Dornei şi ai Rezervaţiei Călimani, precum şi militari de UM Roşu.

În jurul orei 19:30 a fost găsit unul dintre bărbaţi, în vârstă de 36 de ani. Acesta era conştient şi cooperant, dar cu leziuni. După ce a fost transportat la ambulanţa SMURD, unde a fost stabilizat, ulterior a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu medic, şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgență Suceava.

În jurul orei 20:30 a fost găsită femeia, în vârstă de 30 de ani, fără funcţii vitale. În ciuda eforturilor depuse de paramedici, aceasta nu a mai putut fi adusă la viaţă.

Salvatorii au continuat căutările pentru celălalt bărbat, în vârstă de 40 de ani, până sâmbătă în jurul orei 1:00, când misiunea de căutare a fost oprită, din cauza condiţiilor meteo vitrege.

 


Intră acum și în grupul de