Polițiștii suceveni au aplicat, în weekend, 235 de amenzi de peste 90.000 de lei și au reținut 24 de permise de conducere

Poliţiştii Serviciului Rutier și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au acţionat, în weekend, pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Potrivit IPJ Suceava, în zilele de sâmbătă și duminică, 13 și 14 ianuarie a.c., au fost organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză.

Astfel, în total, în cadrul acţiunii, au fost aplicate 235 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 91.260 lei lei, dintre care 134 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Polițiștii au reținut 24 permise de conducere, dintre care 5 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 19 pentru alte abateri, dar au retras și trei certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă R.C.A sau aplicarea de folii neomologate.

Printre cei depistați de polițiști că au încălcat regimului legal de viteză s-a aflat și un tânăr de 27 de ani, din oraşul Vicovu de Sus. Acesta a fost depistat duminică, 14 ianuarie, în jurul orei 09.31, pe strada Calea Cernăuţi din Vicovu de Sus, în timp ce conducea cu viteza de 110 km/h, în localitate.

Tot în aceeași zi, în jurul orei 11.29, polițiștii l-au depistat și pe un tânăr de 19 ani din oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuţi din localitate, cu viteza de 103 km/h, în localitate.

Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și li s-a reținut permisul de conducere.

Polițiștii atrag atenția că astfel de acţiuni cu efective sporite vor fi organizate şi în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe şoselele judeţului.