Peste 300 de șoferi testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 12-14.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

„Au fost testaţi alcoolscopic 326 conducători auto, fiind constatate 7 infracţiuni. S-au aplicat 143, în valoare de 51.190 lei. Au fost reţinute 17 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare”, a precizat Poliția Suceava.

Sursa citată a menționat că un bărbat de 46 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat  de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Victoriei  din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un bărbat de 38 de ani, din judeţul Botoşani, a fost depistat de polițiști  în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe DJ 209C, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, cei doi șoferi s-au ales cu dosare penale.

Pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.