Peste 140 de amenzi aplicate de poliţiştii suceveni în cadrul unei acţiuni de control atât în fondul forestier, la firme de prelucrare a lemnului sau pe rutele de transport de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Peste 140 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii suceveni în ultima săptămână în cadrul unei acțiuni de prevenire şi combatere  a  delictelor silvice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos, iar în ultimele zile acţiunile au fost intensificate, fiind confiscaţi peste 25 m.c. material lemnos şi aplicate peste 140 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei în domeniu.

 

Astfel, în perioada 12-19 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – IPJ Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

În cadrul acţiunii au fost efectuate 50 de controale la exploatări forestiere, instalații de debitat și ocoale silvice, dar şi în trafic.

În urma controalelor efectuate au fost constatate 6 infracțiuni, iar pentru neregulile şi abaterile identificate au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.400 lei.

Totodată, au fost confiscaţi aproape 30 m.c. material lemnos în valoare de cca. 10.000 lei.

Poliția Suceava arată că o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Moldoviţa, autoutilitara condusă de un localnic de 28 de ani, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de cherestea transportată şi cea consemnată în avizul prezentat pentru control de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta, 11,62 m.c. cherestea de esență răşinoase și nu 7,21 m.c., cum era consemnat în documente.

În acest caz s-a dispus confiscarea materialului lemnos în plus, respectiv cantitatea de 4,18 m.c. cherestea, în valoare de 3.000 lei, ce a fost predată în custodie organelor silvice și sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 6.000 lei, a societății din comuna Moldovița care a emis documentele de transport, pentru încălcarea prevederilor legale.

 


Intră acum și în grupul de