Un bărbat din Vulturești care și-a omorât soția în bătaie după ce a găsit-o în casa unui consătean, ascunsă sub un pat, a fost trimis în judecată. Bărbatul a lăsat cadavrul femeii în drum, lângă casă


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Dumitriu, cercetat în stare de arest preventiv pentru violenţă în familie raportat la infracțiunea de omor.

Conform cercetărilor, Petru Dumitriu și soția sa aveau împreună trei copii minori, iar din relaţii anterioare, femeia mai avea încă patru copii.

De mai mulţi ani cei doi soţi s-au obişnuit să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, fie împreună cu alte persoane din localitatea de domiciliu, fie singuri, iar pe acest fond relaţiile dintre ei s-au deteriorat. A rezultat din cercetări că cei doi soţi îşi neglijau gospodăria precum şi copiii, de asemenea pe fondul stării de ebrietate între aceştia au avut loc nenumărate altercaţii verbale precum şi incidente violente – iar parte din aceste incidente au fost aduse şi la cunoştinţa lucrătorilor de poliţie, au fost declanşate anchete penale, dar nici unul şi nici altul nu au schimbat nimic în comportamentul lor.

În seara 4 decembrie 2017, în jurul orei 19:00, în timp ce bărbatul era la muncă,soția sa l-a observat în curtea gospodăriei sale pe un consătean şi l-a întrebat pe acesta dacă o primeşte în casa lui pentru câteva zile deoarece a fost din nou agresată de către inculpat.

Astfel, femeia  a mers la locuința consăteanului, aducând o sticlă de vin şi o sticlă de rom, au consumat împreună băuturile alcoolice, iar după ora 22:00 s-au culcat.

În cursul serii, Petru Dumitriu a revenit la domiciliu, a constatat că soţia sa nu este acasă, s-a ocupat de copii, după care s-a culcat, convins că soţia sa este în compania unui alt bărbat.

A doua zi dimineaţa, în jurul orei 04:30-05:00, el a părăsit domiciliul și a plecat să o caute pe soția sa și s-a dus la locuinţa consăteanului unde era soția sa, situată la circa 100 metri distanţă de domiciliul său.

El a pătruns în interior şi a constatat că soţia sa se află ascunsă sub un pat.

Petru Dumitriu a proferat insulte şi injurii la adresa soției sale, a tras-o de păr, după care a început să o lovească de nenumărate ori cu putere cu pumnii şi picioarele în diverse zone anatomice, a prins-o de păr şi a lovit-o cu fruntea de podea.

Bărbatul în casa căruia se producea agresiunea i-a solicitat de mai multe ori să înceteze, fără însă a efectua manevre efective de împiedicare a acestuia de teamă să nu fie la rândul său agresat. Aceste acte de violenţă s-au desfăşurat pe o perioadă de aproximativ 10-15 minute.

Petru Dumitriu a solicitat consăteanului să îl ajute să o ducă pe femeie spre locuinţa comună, acesta a acceptat, a luat un cearceaf, amândoi au pus femeie în cearceaf şi au dus-o prin târâre spre locuinţa inculpatului. În timpul acestor manevre bărbatul şi-a dat seama că femeia a încetat din viaţă, astfel că l-a lăsat pe Petru Dumitriu în drum cu soția sa, iar el s-a deplasat la un magazin mixt din apropiere relatând persoanelor aflate acolo faptul că femeia a murit.

Cadavrul femeii a fost lăsat chiar în mijlocul drumului, la o distanţă de circa 5 metri de intrarea în locuinţa comună.

Ulterior au fost sesizaţi şi lucrătorii postului local de poliţie, aceştia deplasându-se la faţa locului şi constatând că victima este moartă pe respectivul drum public, la mică distanţă de locuinţa sa.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul S.M.L. Suceava, moartea femeii a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă leziunilor meningo-cerebrale produse printr-un traumatism cranio-cerebral în cadrul unui politraumatism. Politraumatismul s-a putut produse prin loviri cu sau de corpuri dure. Analizele toxicologice au pus în evidenţă o alcoolemie de 1 gr. ‰ şi o alcoolurie de 1,65 gr.‰.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de