În ultima decadă a lunii martie se vor deschide ofertele la licitația pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei. Băișanu: Sper ca în acest an să se finalizeze lucrarea


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, a declarat, miercuri, că speră ca în acest an să se încheie lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava în condițiile în care ofertele pentru desemnarea firmei care va executa restul de lucrări vor fi deschise în ultima decadă a lunii martie.

Băișanu a discutat cu noul ministrul al Transporturilor, Lucian Șova, despre proiectul șoselei de centură a Sucevei arătând că de zece ani această lucrare nu s-a finalizat și a primit asigurări că termenul prevăzut pentru finalizare va fi devansat.

Potrivit datelor primite de Alexandru Băișanu de la acest minister, din varianta de ocolire a municipiului Suceava trebuie să se realizeze încă 15 la sută din lucrările ce vizau tronsoanele 1 și 2 cu o lungime totală de 7,285 km.

Proiectul tehnic al lucrării a fost aprobat în cadrul CTE – CNAIR în data de 15 septembrie 2017, iar documentația de atribuire pentru licitație în vederea execuției restului de lucrări rămase de executat  a fost transmisa la ANAP spre validare începând cu luna noiembrie 2017, fiind clarificate toate aspectele solicitate.

Urmare a promovării HG nr. 1/2018, documentația de atribuire refacută a fost transmisă în data de 22 ianuarie 2018 spre verificare la ANAP și publicare în SEAP, iar în prezent, documentația este în curs de validare.

CNAIR estimează că termenul de deschidere a ofertelor va fi în perioada 20- 25 martie 2018.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de