Flutur a cerut Comisiei de sănătate din Consiliul Județean să analizeze situația centrelor medico-sociale și să propună o strategie. La Broșteni el crede că se impune un punct întărit de servicii medicale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe  Flutur, a cerut, miercuri, Comisiei de sănătate din CJ Suceava să analizeze situația centrelor medico-sociale din județ și să propună o strategie de viitor.

Propunerea lui Gheorghe Flutur a venit după ce consilierul județean PSD Gheorghe Apetrii a atras atenția că lucrurile la centrul medico-social din Broșteni sunt grave și că nu există asigurată finanțarea pentru funcționarea centrului.

El a explicat că la Broșteni între anii 1968 și 2003 a funcționat o secție exterioară a Spitalului Vatra Dornei, după care s-a transformat în unitate medico-socială și că este necesară susținerea financiară a acestei unități medicale.

Președintele CJ Suceava a arătat că situații similare sunt și la Vicovu de Sus, la Dumbrăveni sau Mălini, iar că la Broșteni centrul medico-social funcționează mai mult în regim de cămin de bătrâni.

Flutur a apreciat că la Broșteni, care este într-o zonă aflată la 100 de kilometri de Spitalul Județean Suceava ar trebui înființat un punct întărit de prestări de servicii medicale, dar că acolo e mai mult cămin de bătrâni.

El a spus că acest centru poate fi ajutat cu ambulanțe, cu medici, mai ales că sunt suceveni în Ministerul Sănătății.

La rândul său, consilierul județean PNL, medicul Rodica Andriescu, a apreciat că la Broșteni se poate înființa un centru de permanență care să asigure urgențele medicale.

Președintele Consiliului Județean Suceava a propus Comisiei de sănătate să facă o analiză în ceea ce privește centrele medico-sociale din județ și să propună o strategie, așa cum în ceea ce privește ordinea publică ATOP a realizat o analiză și a venit cu diverse propuneri în plenul Consiliului Județean Suceava.

 


Intră acum și în grupul de