Ion Lungu îl felicită pe Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației și îi dă ca temă finalizarea grădiniței de la Colegiul „Mihai Eminescu”, investiție a MEN începută de zece ani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a felicitat, miercuri, pe Valentin Popa pentru numirea în funcția de ministru al Educației, dar i-a cerut acestuia să găsească soluțiile pentru finalizarea lucrărilor la grădinița cu program prelungit de la Colegiul „Mihai Eminescu”, fiind o investiție a Ministerului Educației începută în urmă cu zece ani.

„Vreau să-l felicit pe domnul rector Popa pentru numirea în funcția de ministru al Educației”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

El l-a rugat pe Popa în același timp să se implice în finalizarea unei investiții a Ministerului Educației începută de zece ani.

„Este grădinița cu program prelungit de la Colegiul „Mihai Eminescu” care nu este finalizată. Este o investiție a MEN. Acum școala face un audit acolo”, a spus primarul care a menționat că a făcut o încercare în anul 2016 să obțină finanțare prin PNDL pentru finalizarea investiției dar fără succes întrucât situația era neclară.

„Din păcate, acolo, la școală, nu este făcută ordine în sensul că nu se știe exact cât este stadiul fizic al lucrării, care este situația financiară, cât a fost plătit. Sunt într-o executare silită pentru lucrări făcute și neachitate, iar titularul investiției este MEN”, a spus primarul.

El și-a exprimat încrederea că va beneficia de tot sprijinul din partea ministrului actual al Educației Valentin Popa.

„Imediat ce se termină auditul voi merge cu toate documentele să sprijine dumnealui să finalizăm această investiție. Dacă nu o facem acum nu știu când o mai putem termina. Este începută de zece ani”,a spus Ion Lungu.

 

 


Intră acum și în grupul de