Două transporturi ilegale de lemn depistate, vineri dimineața, în zona Frumosu. Garda Forestieră Suceava: E o avertizare pentru cei care cred că pot transporta ilegal lemn la ore mici sau în zile de sărbătoare


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a depistat, vineri dimineața, în  zona Frumosu,  două transporturi ilegale de lemn, fiind aplicate amenzi de 16.000 de lei, iar un autocamion a fost confiscat.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a anunțat că în cadrul unei serii de controale efectuate de Garda Forestieră Suceava împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava – Serviciul de Ordine Publică, privind circulația materialului lemnos pe drumurile publice, s-au identificat abateri grave de la normele legale care trebuie să prevină punerea în circuitul economic al lemnului tăiat ilegal.

Potrivit acestuia, vineri dimineața, la ora 4:53, a fost depistat, pe un drum forestier din Vama un autocamion care transporta 50,12  mc de cherestea  fără  să dețină nici un act de însoțire a materialului lemnos.

Cel care transporta ilegal cheresteaua, un bărbat din comuna Frumosu, este administrator la o societate care prelucrează material  lemnos.

Gășpărel menționează că s-a confiscat întregul volum de cherestea transportat, respectiv 50.12 mc, cu o valoare estimată la peste 40.000 lei în timp ce șoferului i s-a aplicat o amendă de 10.000 lei, iar poliția a dispus confiscarea mijlocului de transport.

Tot vineri dimineața, la ora 6:22, a fost depistat, în aceeași zonă, un autocamion care transporta de la Moldovița către Valea Moldovei un volum mai mare cu cca 12 mc lemn lucru rotund decât cel înscris în documentele  de însoțire.

Cantitatea de lemn transportată fără documente de însoțire a fost confiscată, iar firmei care a expediat lemnul i s-a aplicat o amendă de 6.000 lei.

Volumul de peste 60 de metri cubi de material lemnos confiscat a fost predat în custodie la depozitul din Dragoșa al Ocolului Silvic Vama din cadrul Direcției Silvice Suceava, care a contribuit cu personal la măsurarea lemnului.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava a menționat că urmează să fie efectuate verificări la operatorii  economici  implicați  în aceste transporturi și să fie identificate sursele lemnului tăiat ilegal.

„Rezultatele acestei acțiuni trebuie să fie o avertizare pentru cei care cred că pot transporta ilegal lemnul la adăpostul orelor mici sau al zilelor de sărbătoare”, a subliniat Mihai Gășpărel.


Intră acum și în grupul de