Cinci permise reținute și amenzi de aproximativ 33.000 lei, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului Rutier Suceava și cei din cadrul Poliției din Gura Humorului au organizat joi, 1 februarie a.c., o acțiune pentru reducerea riscului rutier, în urma căreia au fost aplicate sancţiuni contravenționale în valoare de aproximativ 33.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 55 conducători auto.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracţiune, au aplicat 76 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 32.915 lei, au reţinut cinci permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Sursa citată a arătat că joi, la ora 19.30, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control, pe strada Lt. Viorel Măcreanu din orașul Gura Humorului,  motociclul condus de un localnic de 32 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de