Harșovschi îndeamnă sucevenii să participe la adunările generale ale asociațiilor de proprietari pentru că acolo se pot rezolva multe din problemele pe care le au. Până acum, cea mai mare prezență a fost de 16 persoane


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a îndemnat, miercuri, sucevenii să se implice în activitatea asociațiilor de proprietari și să participe la adunările generale unde o mare parte din problemele pe care le au se pot soluționa.

El a spus că, potrivit legislației, în primul trimestru să se desfășoare adunări generale la asociațiile de proprietari.

„Sucevenii să știe că au obligația și dreptul de a participa la aceste adunări generale pentru a spune problemele, a propune, a vota sau a fi votați în conducerea asociațiilor de proprietari”, a declarat Harșovschi.

El a menționat că în municipiul Suceava sunt 125 de asociații de proprietari, cea mai mare fiind asociația 23+27 din Obcini, cu 2.124 de apartamente, iar cea mai mică asociația Traian Țăranu cu 12 apartamente.

Din toate asociațiile de proprietari, un număr de 104 și-au programat aceste adunări generale care trebuie organizate până în 31 martie.

„Foarte multe dintre problemele sucevenilor se pot rezolva la aceste adunări generale ale asociațiilor de proprietari”,  a subliniat Harșovschi.

El a precizat că președinții și administratorii asociațiilor de proprietari au obligația să elaboreze convocatroul prin care membrii asociațiilor să fie informați de data și ora la care este programată adunarea generală, cu mențiunea că dacă la prima convocare nu se întrunește majoritatea membrilor asociației, la cea de-a doua deciziile se iau cu votul a jumătate plus unul din cei prezenți.

Din păcate, prezența este slabă, iar cea mai mare prezență a fost de 16 persoane, reprezentând 13 la sută din numărul de membri, a spus viceprimarul.

„Fac apel sucevenilor să se implice în aceste adunări generale, acolo unde nu au fost anunțați să sesizeze Primăria”, a declarat Harșovschi care a anunțat că va fi prezent la mai multe ședințe pentru a discuta cu oamenii și a prelua problemele.

El a atras atenția că și cei din asociațiile de proprietari sunt plătiți din banii membrilor asociației și că trebuie să răspundă pentru ceea ce fac.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de