Festivalul naţional de muzică corală religioasă ortodoxă „Buna Vestire”, la a XXVIII-a ediție


Intră acum și în grupul de

La Căminul Cultural Botuş din comuna Fundu Moldovei va avea loc în data de 25 martie a.c., de la ora 11.00, cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului-concurs naţional de muzică corală religioasă ortodoxă „Buna Vestire”.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria şi Consiliul Local Fundu Moldovei, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Căminul Cultural Botuş și Societatea de Cultură „Dimitrie Gusti” Fundu Moldovei.

Potrivit reprezentanților Centrului Cultural Bucovina, ediția din acest an a festivalului se adresează formațiilor corale neprofesioniste (de amatori) – licee cu profil muzical și teologic, licee cu alt profil, coruri ale așezămintelor culturale (cu vârsta peste 18 ani), coruri ale parohiilor, precum și coruri de copii – minim 15 persoane (cu vârsta între 10 și 14 ani), dar și corurilor profesioniste.

Astfel, festivalul se va desfășura pe șase secțiuni, iar formațiile care participă în concurs vor avea în repertoriu minim trei piese, din care una patriotică obligatorie (din creaţia corală românească), o prelucrare folclorică și una religioasă.

Juriul, format din specialişti în domeniu, va acorda câte trei premii pentru fiecare secţiune.

„Nu pot participa la concurs formaţiile corale care au obţinut Trofeul Festivalului la ultimele trei ediţii, respectiv 2015-2017”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului transmis, titlul pieselor, autorul, durata fiecărei piese corale, dirijorul și numărul persoanelor componente ale formației vor fi transmise până la data de 19 martie a.c., la Centrul Cultural Bucovina, la tel./fax 0230/530126. De asemenea, fiecare dirijor va trimite, sau înmâna, înainte de concurs, în timp util, organizatorilor, repertoriul xeroxat în șapte exemplare, spre a fi distribuit membrilor juriului, care vor urmări fidelitatea față de partitură și alte elemente interpretative, în funcție de repertoriul propus pentru concurs.

Organizatorii vor acorda Trofeul Festivalului formaţiei corale care va obţine cel mai mare punctaj în cadrul secţiunilor licee cu profil muzical și teologic (coruri mixte, de femei și bărbătești), licee cu alt profil (coruri mixte, de femei și bărbătești), coruri ale așezămintelor culturale (coruri mixte, de femei și bărbătești), coruri parohiale (coruri mixte și bărbătești), excluse fiind categoriile coruri de copii (pe voci egale, 10-14 ani) și coruri profesioniste (coruri mixte, de femei și bărbătești). (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de