37 de persoane rănite în urma căderilor accidentale pe gheaţă s-au prezentat în ultimele două săptămâni la UPU Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 37 de persoane din judeţ, care s-au rănit în urma căderilor accidentale pe gheaţă, s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Suceava în ultimele două săptămâni, şapte dintre acestea fiind internate în spital.

Potrivit unei statistici întocmite de UPU Suceava, în ultimele două săptămâni s-au prezentat la UPU 37 de persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 85 de ani, care au suferit contuzii, traumatisme, fracturi sau plăgi în urma căderilor accidentale pe gheaţă, şapte dintre ele fiind internate în Secţia de Ortopedie şi Traumatologie a spitalului sucevean.

Cei mai mulţi pacienţi au suferit contuzii şi traumatisme în zona mâinilor şi picioarelor, însă au fost şi cazuri în care bolnavii au suferit traumatisme cranio-cerebrale sau traumatisme în regiunea coloanei vertebrale.

Șapte persoane din totalul celor prezentate la UPU Suceava au fost internate în Secţia de Ortopedie-Traumatologie, între acestea fiind o femeie în vârstă de 81 de ani, una în vârstă de 82 de ani și o alta în vârstă de 85 de ani.

Totodată, patru dintre pacienţi, ce au suferit contuzii la picior, umăr, claviculă, pumn sau buză în urma căderilor accidentale pe gheaţă, sunt copii în vârstă de 3,11,13 şi 17 ani, care însă nu au necesitat internarea în spital.

De precizat este că în intervalul menţionat au fost aduse cu ambulanţa la UPU din cadrul SJU Suceava doi pacienţi cu hipotermie, unul dintre ei fiind o femeie de 46 de ani din Panaci şi altul un adolescent în vârstă de 17 ani din Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de