Deputatul PNL Angelica Fădor: Încă nu e rezolvată problema lemnului de foc, iar prețul s-a dublat ceea ce afectează foarte multe persoane


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute că problema lemnului de foc nu a fost încă soluționată, iar prețul s-a dublat ceea ce afectează foarte multe persoane, în special din mediul rural.

Ea a spus în emisiune că este inițiator al unei inițiative legislative care prevede ca în cazul lemnului de foc cota de TVA să fie de 5 la sută.

„Este vorba de încălzirea locuințelor. în special din mediul rural. Ar trebui să ne gândim că acești oameni trebuie ajutați. Lemnul de foc reprezintă o problemă foarte mare în toată țara”, a spus deputatul liberal.

Ea a menționat că încă nu este rezolvată problema lemnului de foc, iar la o întâlnire recentă, primarii din zona Vatra Dornei au prezentat-o ca fiind o mare problemă a zonei.

Fădor a mai declarat că o altă inițiativă care este în discuții în comisii prevede interzicerea temporară a exportului lemnului de foc pentru că, în prezent, nu este suficient lemn de foc în țară.

Ea a mai anunțat și o altă inițiativă care prevede pemiterea exportului de lemn doar dacă masa lemnoasă capătă plus valoare, respectiv furnir, panouri, mobilă.

„Aceste inițiative legislative trebuie să treacă de comisii, să primească avizele”, a spus Fădor.

Ea a arătat că în ceea ce privește lemnul de foc, interesul este să le fie bine oamenilor.

„Interesul nostru este să le fie bine oamenilor. Să aibă lemn de foc, să-l ia la un preț mic, pentru că acum prețul lemnului de foc s-a dublat”, a spus Fădor.

Ea a subliniat că s-ar bucura să se rezolve problema lemnului de foc din țară.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de