Atelier de tâmplărie din Bosanci, mistuit de un incendiu puternic provocat de un conductor electric defect


Intră acum și în grupul de

Un atelier de tâmplărie din comuna Bosanci a fost mistuit de un incendiu puternic ce a izbucnit marți seara, din cauza unui conductor electric defect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit marți, la ora 19:33, la o gospodărie, din comuna Bosanci.

Găleată a precizat că la sosirea echipajelor ardea generalizat o anexă, în care funcționa un atelier de tâmplărie, și o parte din acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie, dar și la proprietatea învecinată.

„Atelierul de tâmplărie, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, a ars în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. Au mai ars materiale din interior (unelte și utilaje), precum și aproximativ 30 de metri pătrați din acoperișul casei de locuit. S-au degradat finisaje interioare din locuință, tavanul băii, al bucătăriei și al holurilor”, a spus slt. Alin Găleată.

El a menționat că flăcările au izbucnit în interiorul atelierului, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pompierii reușind să lichideze incendiul la ora 23:00 și să salveze casa de locuit, anexele gospodărești și locuința învecinată. (Mihaela Tcaciuc)

Foto: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de