Copii și tineri din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni au participat la acțiune de promovare a Forțelor Navale Române. Unii dintre ei și-au exprimat dorința unei cariere în domeniu


Intră acum și în grupul de

Un număr de 35 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 20 de ani din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni au participat, miercuri, la o activitate de promovare şi informare a Forţelor Navale Române realizată de ofiţeri, militari şi elevi ai şcolilor din structura acestora.

Directorul DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă că în cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate- Fălticeni al DGASPC Suceava  s-a desfășurat, miercuri, o activitate de informare și promovare a Forțelor Navale Române intitulată ”Forțele Navale Române acostează în Bucovina”.

Creţuleac a spus că la această activitate au participat beneficiarii serviciului, 35 de copii și tineri cu vârste între 8 și  20 de ani, cărora le-a fost prezentată oferta educațională într-un mod atractiv și interactiv, precum și prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi, conducerea DGASPC Suceava și personalul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni.

“La finalul activității toți copiii au primit daruri din partea oaspeților mult îndrăgiți.

Pentru cei 10  copii (cu dizabilități) de la CASA DOMINO,  reprezentanții Forțelor Navale Române au pregătit atât daruri cât și un program de activități recreative. Impactul evenimentului a fost unul deosebit, mulți dintre tinerii participanți manifestându-și interesul de a urma o carieră în acest domeniu”, a declarat directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.

Unul dintre tinerii participanţi, N.D., în vârstă de 15 ani, a declarat că i-a plăcut mult echipamentul din dotarea Forţelor Navale prezentat în cadrul acţiunii .

„ … Îmi pace foarte mult echipamentul din dotare și toate misiunile pe care le avem de împlinit.Ar fi o oportunitate foarte mare pentru mine.Mi-ar plăcea să ajut oamenii și să fac ceva pentru țara noastră. Niciodată nu m-am gândit că aș putea avea o asemenea meserie. Acum chiar e visul meu!”, a spus tânărul în vârstă de 15 ani

La rândul său, o adolescentă în vârstă de 14 ani, participantă la această acţiune, a declarat că şi-ar dori să intre în rândul Forţelor Navale Române.

“Aș fi încântată să intru la Forțele Navale Române, voi munci și poate mi se va împlini ceea ce mi-am propus!”, a spus adolescenta.

Directorul executiv al DGASPC Suceava a mulţumit purtătorului de cuvânt al Forţelor Navale Române, Cornel Pavel, pentru organizarea acţiunii de promovare şi informare, precum şi reprezentanţilor Prefecturii Suceava, ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai celorlalte instituţii implicate, pentru “deschidere, sprijin și susținere” a evenimentului.

 


Intră acum și în grupul de