PSD Suceava: Creșterile salariale erau necesare. Un medic va putea avea un salariu și de 4000 de euro, iar un profesor de peste 5000 de lei


Intră acum și în grupul de

Conferința Județeană a PSD Suceava, întrunită, vineri după amiaza la Cacica, a dezbătut situația actuală și membrii conferinței au apreciat majorările salariale decise atât în administrație cât și cele din Sănătate sau Educație.

Într-un comunicat de presă al PSD Suceava se arată că în cadrul ședinței s-au făcut referiri la creșterile salariale și că s-a subliniat faptul că acestea erau necesare pentru creșterea calității actului administativ precum și pentru creșterea nivelului de trai al salariaților.

„Astfel, prin majorările etapizate prevăzute în Legea salarizării unitare aprobate în vara anului trecut, s-au majorat succesiv salariile personalului medical, ajungând începând cu 1 martie 2018, la grila de salarizare din 2022”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește personalul didactic, salariile de bază vor crește cu 20% de la 1 martie.

PSD Suceava a exemplificat arătând că un medic primar va avea un salariu brut de 13.338 de lei, față de 6.010 lei, ajungând și până la 4000 de euro cu plata gărzilor.

Totodată, salariul unui profesor cu o vechime de 25 și 30 de ani va ajunge la 5.246 lei.

La lucrările conferinței au  participat primarii PSD din județul Suceava, președinți ai organizațiilor locale PSD, consilierii județeni, membrii Biroului permanent județean, parlamentarii suceveni: senatorii Ioan Stan și Virginel Iordache, deputații Maricela Cobuz, Nechifor Cătălin-Ioan și Emanuel Havrici, precum și delegați ai organizațiilor locale din cadrul Organizației Județene PSD Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de