Acasă Social Manifest adresat cadrelor didactice universitare de rectorul interimar al USV, Mihai Dimian:...

Manifest adresat cadrelor didactice universitare de rectorul interimar al USV, Mihai Dimian: Prin educație se poate produce cu adevărat o revoluție


Intră acum și în grupul de

Rectorul interimar al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a declarat, miercuri, de Ziua Universității, că societatea se află în pragul unei revoluții tehnologice și că este nevoie de o nouă adaptare, fapt pentru care a propus un manifest.



Dimian a explicat că manifestul a fost structurat pe trei idei esențiale și a fost propus împreună cu Consiliul de Administrație al USV atât pentru semestrul al doilea din anul universitar 2017-2018, cât și pentru viitor.

„Primul lucru se referă la motivarea studenților pentru studiu. Cel puțin generația actuală se află în această criză. Trebuie să schimbăm modul în care predăm. Al doilea lucru este interactivitatea cursului, iar al treilea lucru este introducerea mai multor elemente de creativitate și dezvoltarea creativității studenților. Dacă vrem să pregătim studenții pentru viitor, în gândirea critică o facem foarte bine, dar în gândirea creativă nu numai că nu o facem foarte bine, dezvoltăm atât de bine gândirea critică încât inhibăm gândirea creativă. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit și să schimbăm câte ceva în cursurile noastre pentru a dezvolta mai bine gândirea creativă și pentru a oferi șanse sporite absolvenților noștri”, a precizat Mihai Dimian.

El a mai arătat că în condițiile în care societatea se află în pragul unei revoluții tehnologice, cu toții trebuie să facem schimbările necesare pentru a fi competitivi în această nouă revoluție.

„Este decizia dumneavoastră dacă doriți să schimbați ceva pentru că prin educație se poate produce cu adevărat o revoluție”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian. (M.T.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version