Cinci focuri de armă trase de polițiștii de frontieră din Brodina pentru reținerea unor contrabandiști de țigări care au reușit însă să fugă
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au tras, miercuri dimineața, cinci focuri de avertisment pentru reținerea unor contrabandiști de țigări care au reușit însă să fugă, abandonând ţigări în valoare de aproximativ 103.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în dimineața zilei de 7 martie a.c., în jurul orei 07.15, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și au fugit spre localitatea Straja.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate cinci focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit cinci colete voluminoase cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.780 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

„Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 103.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)

loading...