Un sucevean a reușit să comită mai multe infracțiuni, inclusiv dare de mită și ultraj, după ce a lovit cu mașina o oaie. El l-a îmbrâncit pe cioban, după care a fost prins în trafic de poliție și a devenit violent, după care a încercat să mituiască polițiștii cu 500 de euro


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ultraj.

Potrivit cercetărilor, în data de 25 decembrie 2017, în jurul orei 08:30, bărbatul circula cu autoturismul proprietate personală pe raza localității Soloneţ unde a lovit uşor o oaie.

El s-a enervat și l-a agresat pe cel care păzea oile, l-a îmbrâncit la pământ, după care a urcat la volanul autovehiculului  şi şi-a continuat deplasarea.

Persoana agresată a apelat SNUAU 112, solicitând ajutorul organelor de poliţie, iar în jurul orei 09:40 la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie.

Ciobanul, în timp ce relata lucrătorilor de poliţie motivul pentru care le-a solicitat sprijinul, a recunoscut maşina inculpatului, indicând-o interlocutorilor săi. Unul dintre membrii echipajului de poliție a făcut semnal regulamentar de oprire a autovehiculului condus de suspect, dar acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pentru un timp, după care a oprit și a coborât din maşină, moment în care la faţa locului a ajuns echipajul de poliţie plecat în urmărirea sa.

Lucrătorii de poliţie i-au cerut acestuia să se legitimeze, însă bărbatul a devenit violent verbal la adresa poliţiştilor, adresându-le injurii şi ameninţări.

Întrucât el emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv.

Întrucât exista posibilitatea ca inculpatul să se manifeste violent şi refuza în continuare să se legitimeze, cei doi lucrători de poliţie au procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa, folosind spray-ul iritant lacrimogen, pentru a-l putea introduce în autospeciala de poliţie. După ce i-au adus la cunoştinţă că se vor deplasa la Poliţia municpiului Suceava şi la UPU Suceava în vederea recoltării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a continuat să le adreseze injurii şi ameninţări cu moartea.

Pe traseu spre municipiul Suceava el le-a propus la un moment dat agenţilor de poliţie 500 euro pentru a nu întreprinde nici un demers legal împotriva sa. La refuzurile ferme ale poliţiştilor, el a continuat să propună  în mod repetat acceptarea unor sume de bani pentru a fi iertat.

Bărbatul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în prezenţa personalului medical a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, din cercetări a rezultat că  la data 25 decembrie 2017, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat pentru o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 03.10.2017 până la data de 31.12.2017.

 


Intră acum și în grupul de